Domácí zmrzlina z granátových jablek
15 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 175gramůCukr moučkový
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
- 1hrstGranátové jablko semínka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
263 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka.
- 2Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.