Domácí zmrzlina z granátových jablek

15 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusLimetka
    • 175gramůCukr moučkový
    • 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
    • 1hrstGranátové jablko semínka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
263 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka.
  • 2
    Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.