Donuty
45 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 1,5šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25šálekCukr krupice
- 1decilitrOlej stolní
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mléko s cukrem, rozšlehaným vejcem, částí mouky a kypřicím práškem. Vše mícháme a přidáváme podle potřeby zbylou mouku, až se vytvoří těsto, které již nelepí.
- 2Těsto osmkrát prohněteme, vyklopíme je na pomoučený vál a rozválíme. Kulatou formičkou s otvorem uprostřed vykrajujeme donuty a vkládáme je do vysoké vrstvy horkého oleje. Smažíme z obou stran do zlatova.
- 3Usmažené donuty vyjmeme, osušíme papírovou utěrkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.