Doráda s pórkem a mrkví na sladkokyselo
40 min.
Ingredience
- 2lžíceKečup
- 800gramůPražma
- 4kusyPórek
- 6kusůMrkev kořen
- 4lžíceOmáčka sladkokyselá
- 2lžíceOmáčka rybí
- 1kusKoriandr čerstvý
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
10 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety omyjeme, osušíme a vykostíme, nakrájíme na kousky velké asi 3 cm. Mrkve očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky, pórek pokrájíme na proužky dlouhé 15 cm, opláchneme.
- 2Na velké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, kousky rybího masa ze strany s kůží krátce osmažíme a vyjmeme.
- 3Ve zbytku oleje zprudka osmahneme zeleninu, spaříme, ochutíme kečupem a sladkokyselou omáčkou, podlijeme rybí omáčkou.
- 4Do pánve přidáme kousky ryby a promícháme, nakonec přimícháme nadrobno nasekaný koriandr. Dbáme na to, aby se omáčka nesvařila, proto ji pořádně podlijeme trochou vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.