Dort Bezé s kokosem
60 min.
Ingredience
- Na krém
- 160gramůCukr moučkový
- 1lžíceKáva instantní
- 270gramůMáslo čerstvé
- 100gramůLupínky kokosové
- 100gramůČokoládové lanýže
- 9kusůVaječný žloutek slepičí
- Na těsto
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 160gramůCukr moučkový
- 300gramůKokos strouhaný
- 6lžicMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
43 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto: Bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr, vyšleháme tuhý sníh, do něj vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem, nakonec vmícháme kokos. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Plech vyložíme pečícím papírem a do středu naneseme do tvaru kruhu o velikosti dortové formy těsto. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme 25 - 30 minut. Upečené korpusy vybereme z plechu, necháme vychladnout a opatrně sundáme papír. Na jednom plechu můžeme péct jen jeden díl. Proto musíme péct každý díl korpusu zvlášť.
- 2V horké vodní lázni nejdříve šleháme žloutky s půlkou cukru tak dlouho, než získáme hustou hmotu. Přidáme kávu, vybereme z vodní lázně a šleháme až do vychladnutí. Máslo vyšleháme se zbylým cukrem do pěny, smícháme spolu se žloutkovou hmotou.
- 3Připravený krém natřeme na první díl korpusu čtvrtinou krému. Tak pokračujeme až do posledního korpusu. Povrch a strany potřeme zbylým krémem, obalíme kokosovými lupínky a dáme do lednice ztuhnout. Povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinami.
- 4Krájíme na úhledné dortové porce. Podáváme na jednotlivých dezertních talířcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.