Dort fazolový
100 min.
Ingredience
- 600mililitrůVoda pitná
- 4lžíceTuk rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 180gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůFazole bílé
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 2lžíceŽemle tuková
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Předem namočené fazole v čerstvé vodě uvaříme a prolisujeme.
- 2Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, přidáme vanilku, citrónovou kůru a vmícháme prolisované fazole.
- 3Do nastrouhané žemle vmícháme kypřicí prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme se žloutkovou pěnou smíchanou s fazolemi. Na závěr obracením těsta vmícháme žemli s práškem.
- 4Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30–40 minut.
- 5Dort necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem dle vlastního výběru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.