Dort fazolový

100 min.
Česká republika

Ingredience

    • 600mililitrůVoda pitná
    • 4lžíceTuk rostlinný
    • 3lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 180gramůCukr moučkový
    • 3kusyVejce slepičí
    • 180gramůFazole bílé
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 1špetkaVanilka mletá
    • 2lžíceŽemle tuková
    • 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočené fazole v čerstvé vodě uvaříme a prolisujeme.
  • 2
    Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, přidáme vanilku, citrónovou kůru a vmícháme prolisované fazole.
  • 3
    Do nastrouhané žemle vmícháme kypřicí prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme druhou polovinu cukru, spojíme se žloutkovou pěnou smíchanou s fazolemi. Na závěr obracením těsta vmícháme žemli s práškem.
  • 4
    Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30–40 minut.
  • 5
    Dort necháme vychladnout, rozkrojíme a naplníme krémem dle vlastního výběru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.