Dort jahodový z bílků

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
703 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něho zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a nakonec vlijeme vychladlé tekuté máslo.
  • 2
    Těsto urovnáme do vymaštěné, polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme asi 30 minut.
  • 3
    Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nakrájenými na plátky. Stejně potřeme i povrch dortu a ozdobíme jej celými jahodami.
  • 4
    Dort podáváme dobře vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.