Dort jahodový z bílků
50 min.
Ingredience
- 180gramůCukr krupice
- 120gramůMouka polohrubá
- 60gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 2šálkyJahody zahradní
- 1lžičkaCukr moučkový
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
703 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něho zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a nakonec vlijeme vychladlé tekuté máslo.
- 2Těsto urovnáme do vymaštěné, polohrubou moukou vysypané formy. Pečeme asi 30 minut.
- 3Vychladlý dort rozkrojíme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou smíchanou s jahodami nakrájenými na plátky. Stejně potřeme i povrch dortu a ozdobíme jej celými jahodami.
- 4Dort podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.