Dort Opera

75 min.
Francie

Ingredience

    • 220gramůCukr moučkový
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 400gramůČokoláda na vaření
    • 10mililitrůKávový extrakt - tekutý
    • 350gramůPoleva čokoládová
    • 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 5kusůVejce slepičí
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 100gramůMouka mandlová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a šleháme do bělavé pěny, poté přidáme mouku, Maizenu a mandlový prášek.
  • 2
    Promícháme a přilijeme 50 g rozpuštěného másla.
  • 3
    4 bílky vyšleháme v tuhý sníh, který zamícháme do těsta.
  • 4
    Máslem vymažeme a moukou vysypeme formu o velikosti 25 x 20 cm a těsto do ní nalijeme.
  • 5
    Pečeme při 180 °C 35 minut.
  • 6
    Upečené těsto vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
  • 7
    Čokoládu nastrouháme na jemné kousky, zalijeme horkou smetanou, přimícháme kávový extrakt a zbytek másla. Vypracujeme lesklý krém.
  • 8
    Piškot podélně rozkrojíme na tři stejné pláty. Pečicí formu omyjeme a vyložíme potravinářskou fólií.
  • 9
    Na dno dáme jeden plát těsta, potřeme polovinou krému a přiklopíme plátem dalším, postup opakujeme.
  • 10
    Dort dáme chladit na 6 hodin, vychlazený vyklopíme na mřížku.
  • 11
    Polevu rozehřejeme ve vodní lázni a dort jí polijeme. Necháme vychladnout a poté vložíme na 2 hodiny do chladničky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.