Dort Opera
75 min.
Ingredience
- 220gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 400gramůČokoláda na vaření
- 10mililitrůKávový extrakt - tekutý
- 350gramůPoleva čokoládová
- 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 5kusůVejce slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůMouka mandlová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
54 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Žloutky smícháme s moučkovým cukrem a šleháme do bělavé pěny, poté přidáme mouku, Maizenu a mandlový prášek.
- 2Promícháme a přilijeme 50 g rozpuštěného másla.
- 34 bílky vyšleháme v tuhý sníh, který zamícháme do těsta.
- 4Máslem vymažeme a moukou vysypeme formu o velikosti 25 x 20 cm a těsto do ní nalijeme.
- 5Pečeme při 180 °C 35 minut.
- 6Upečené těsto vyklopíme na mřížku a necháme zchladnout.
- 7Čokoládu nastrouháme na jemné kousky, zalijeme horkou smetanou, přimícháme kávový extrakt a zbytek másla. Vypracujeme lesklý krém.
- 8Piškot podélně rozkrojíme na tři stejné pláty. Pečicí formu omyjeme a vyložíme potravinářskou fólií.
- 9Na dno dáme jeden plát těsta, potřeme polovinou krému a přiklopíme plátem dalším, postup opakujeme.
- 10Dort dáme chladit na 6 hodin, vychlazený vyklopíme na mřížku.
- 11Polevu rozehřejeme ve vodní lázni a dort jí polijeme. Necháme vychladnout a poté vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.