Dort oříškový
60 min.
Ingredience
- Na krém
- 120gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3lžíceKávový extrakt - tekutý
- 1kusCukr vanilka
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 100gramůOřechy lískové
- 60gramůMouka polohrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Oříšky krátce opražíme, slupky odrhneme v utěrce, nastrouháme a smícháme s moukou.
- 2Z bílků našleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme oříšky s moukou.
- 3Z pečicího papíru vystřihneme 4 kruhy, rozložíme na plechy a kruhy silně vymastíme. Směs naneseme na papíry 7,5 mm vysoko a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení pláty položíme na vál papírem nahoru. Jakmile mírně vychladnou, papír navlhčíme a po chvilce sloupneme.
- 4Studené pláty naplníme kávovým máslovým krémem, povrch také potřeme a posypeme nasekanými oříšky.
- 5Příprava krému: cukr svaříme "na řetěz" (hustě svařený cukr vyfoukneme malým drátěným očkem, až se utvoří řetěz bublin), nalijeme do žloutků, utřeme, přidáme do pěny utřené a kávovým extraktem ochucené máslo. Řádně našleháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.