Dort oříškový z bílků
50 min.
Ingredience
- Na krém
- 150gramůČokoláda mléčná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCukr vanilka
- 50gramůCukr moučkový
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžičkyTuk rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 200gramůOřechy lískové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
57 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Oříšky na sucho opražíme, v utěrce odrhneme slupky a nastrouháme nebo nameleme.
- 2Z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr a zlehka vmícháme nastrouhané oříšky.
- 3Z pečicího papíru vystřihneme 4 stejně velké kruhy, pomastíme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto na ně rozetřeme a upečeme. Pláty z papíru sejmeme ještě za tepla.
- 4Během pečení připravíme krém. Čokoládu rozehřejeme a spolu se smetanou a žloutky šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Následně ve studené lázni do vychlazení. Máslo utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, po částech zašleháme vychladlý krém. Krémem spojíme pláty a povrch také potřeme. Dort podáváme řádně vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.