Dort Pavlova II
70 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 175gramůCukr krupice
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceSolamyl
- 5kusůKiwi
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme papírem na pečení a vyznačíme na něm kruh o průměru 20 cm.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, škrob a ocet. Směs rozetřeme do kruhu, okraje necháme o něco vyšší než střed.
- 3Vložíme do předehřáté trouby na 150°C, pečeme při 140°C asi hodinu, dokud dort nezrůžoví. Při pečení neotevíráme troubu!
- 4Když je dort hotový, vypneme troubu a necháme ho uvnitř, dokud nevychladne. Studený položíme na plochý tác a odstraníme papír.
- 5Ozdobíme šlehačkou a plátky kiwi nebo jiného ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.