Dort Pavlova II

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme papírem na pečení a vyznačíme na něm kruh o průměru 20 cm.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, postupně do něj zašleháváme cukr, škrob a ocet. Směs rozetřeme do kruhu, okraje necháme o něco vyšší než střed.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby na 150°C, pečeme při 140°C asi hodinu, dokud dort nezrůžoví. Při pečení neotevíráme troubu!
  • 4
    Když je dort hotový, vypneme troubu a necháme ho uvnitř, dokud nevychladne. Studený položíme na plochý tác a odstraníme papír.
  • 5
    Ozdobíme šlehačkou a plátky kiwi nebo jiného ovoce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.