Dort piškotový s tukem
60 min.
Ingredience
- Na krém
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka polohrubá
- 70gramůCukr moučkový
- 150gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrMléko polotučné
- 4lžíceTuk rostlinný
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 70gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 1gramMouka polohrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
32 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.
- 2Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
- 3Necháme vychladnout, poté rozkrojíme, naplníme krémem a potřeme i povrch dortu.
- 4Během pečení připravíme krém. Žloutky smícháme s mlékem, vmícháme mouku, svaříme na kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáváme vychladlý krém a řádně našleháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.