Dort piškotový s tukem

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
38 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
32 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.
  • 2
    Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
  • 3
    Necháme vychladnout, poté rozkrojíme, naplníme krémem a potřeme i povrch dortu.
  • 4
    Během pečení připravíme krém. Žloutky smícháme s mlékem, vmícháme mouku, svaříme na kaši a necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s cukrem, postupně přidáváme vychladlý krém a řádně našleháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.