Dort piškotový z krupice
70 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůJablka
- 150gramůCukr moučkový
- 70gramůPšeničná krupice
- 0,13litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
944 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme do pěny a přimícháme tuhý sníh. Nakonec lehce vmícháme krupici.
- 2Těsto vložíme do vymaštěné a polohrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme.
- 3Na vychladlý dort navršíme jablka uvařená na kaši a ušlehanou, mírně oslazenou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.