Dort podkova

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 250gramůCukr krupice
    • 100gramůOlej stolní
    • 300gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
    • 1kusTresť punčová
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 375gramůMáslo čerstvé
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
562 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozdělíme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem a vodou.
  • 2
    Do žloutkové směsi přidáme mouku, kakao, olej a prášek do pečiva a vmícháme sníh.
  • 3
    Do formy ve tvaru podkovy, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme těsto a 40 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
  • 4
    Po upečení a vychladnutí rozkrojíme a ozdobíme krémem z mléka, vanilkových pudinků, másla, cukru, kakaa a punčového aroma.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.