Dort podkova
120 min.
Ingredience
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 250gramůCukr krupice
- 100gramůOlej stolní
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžíceKakao - prášek
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusTresť punčová
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůVoda pitná
- 375gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
562 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozdělíme. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a žloutky ušleháme s cukrem a vodou.
- 2Do žloutkové směsi přidáme mouku, kakao, olej a prášek do pečiva a vmícháme sníh.
- 3Do formy ve tvaru podkovy, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme těsto a 40 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
- 4Po upečení a vychladnutí rozkrojíme a ozdobíme krémem z mléka, vanilkových pudinků, másla, cukru, kakaa a punčového aroma.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.