Dort punčový

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4lžíceTuk rostlinný
    • 3lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 100gramůMouka polohrubá
    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 1kusCukr vanilka
    • 1hrnekSirup malinový
    • 1šálekMarmeláda malinová
    • 120gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1šálekPoleva citronová
    • 1šálekPoleva čokoládová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh, po částech zašleháme cukr, přimícháme bílky, mouku a na závěr zlehka vmícháme tekuté máslo. Vše zlehka promícháme.
  • 2
    Dortovou formu silně vymastíme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
  • 3
    Necháme vychladnout, obrátíme rovnější stranou nahoru, skrojíme plát 1 cm vysoký a dáme stranou. Vnitřek dortu vykrojíme tak, aby dno a strany byly také 1 cm široké. Dno i strany potřeme malinovou zavařeninou a potřeme i skrojený plát. Vykrojený vnitřek rozkrájíme na kostičky a rozdělíme do dvou misek.
  • 4
    Jeden díl kostiček polijeme hustějším malinovým sirupem a druhý kakaovou polevou. Zlehka promícháme, aby se kostičky nerozpadly. Ochucené kostky vyskládáme do dortu, dlaní přitlačíme, přikryjeme skrojeným plátem, zatížíme a necháme rozležet do druhého dne. Povrch dortu polijeme bílou citrónovou polevou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.