Dort s ananasem a tvarohovým krémem
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr moučkový
- 95gramůMouka polohrubá
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKompot ananasový
- 100gramůČokoláda na vaření
- Na krém
- 500gramůTvaroh měkký
- 120gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 200gramůMáslo čerstvé
- Na želatinu
- 10gramůŽelatina
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1224 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
77 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
3 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- 2V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu.
- 3Vychladlý korpus rozřízneme, spodní cíl potřeme krémem, poklademe okapanými kousky ananasu a přikryjeme druhým dílem korpusu. Vrchní díl korpusu opět potřeme krémem, poklademe zbylým ananasem a přelijeme vlažnou želatinou. Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.
- 4Želatinu připravíme z plátkové želatiny. Plátky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až se úplně rozpustí (nevaříme!). Želatinu necháme zchladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.