Dort s datlemi

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Bílky šleháme, dokud se nezačnou tvořit špičky, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Přimícháme vypeckované a nasekané datle, čokoládu (200 g) a nasekané oříšky.
  • 2
    Do vymazané a papírem vyložené dortové formy vložíme těsto a pečeme 40 minut, dokud těsto neztuhne. Necháme vychladnout.
  • 3
    Korpus vyndáme z formy a podélně rozřízneme. Jednu polovinu korpusu potřeme šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou. Povrch dortu pokapeme zbylou rozehřátou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.