Dort s datlemi
55 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 160gramůDatle
- 280gramůOřechy lískové
- 375mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 300gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
739 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Bílky šleháme, dokud se nezačnou tvořit špičky, postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Přimícháme vypeckované a nasekané datle, čokoládu (200 g) a nasekané oříšky.
- 2Do vymazané a papírem vyložené dortové formy vložíme těsto a pečeme 40 minut, dokud těsto neztuhne. Necháme vychladnout.
- 3Korpus vyndáme z formy a podélně rozřízneme. Jednu polovinu korpusu potřeme šlehačkou a přiklopíme druhou polovinou. Povrch dortu pokapeme zbylou rozehřátou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.