Dort s jahodovou náplní
105 min.
Ingredience
- Jahodová náplň
- 500mililitrůKompot jahodový
- 74gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 2lžíceCukr krystal
- 250gramůMáslo čerstvé
- 20gramůŽelatina červená
- 10mililitrůVoda pitná
- Korpus
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceCukr moučkový
- 74gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceMouka bezlepková Mantler
- 10gramůTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
47 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Korpus:
- 2Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté hmoty - objem hmoty by měl být dvojnásobný. Potom do hmoty lehce vmícháme 2 balíčky vanilkového pudinku, kypřící prášek do pečiva a jednu lžíci bezlepkové mouky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Jestli je korpus pečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Korpus necháme vystydnout ve formě.
- 3Jahodová náplň:
- 4Jahodové kompoty vlijeme do hrnce a osladíme je 2 lžícemi krystalového cukru a za promíchávání uvaříme. Jahodové pudinky rozmícháme v 10 ml studené vody a vlejeme do hrnce s vařícími se jahodovými kompoty. Směs mícháme nad ohněm tak dlouho dokud směs neztuhne a neztmavne. Potom necháme jahody vychladnout. Ve vychladlé směsi rozmícháme kostku másla a hotovou náplň vlijeme na korpus ve formě. Nakonec uvaříme želatinu podle návodu na obalu a dort i s polevou zalijeme hotovou želatinou a necháme vychladnout. Dort podáváme jako moučník, vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.