Dort s jahodovou náplní

105 min.
Česká republika

Ingredience

  • Jahodová náplň
  • Korpus
    • 3kusyVejce slepičí
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 74gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 20gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžíceMouka bezlepková Mantler
    • 10gramůTuk
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
47 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Korpus:
  • 2
    Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté hmoty - objem hmoty by měl být dvojnásobný. Potom do hmoty lehce vmícháme 2 balíčky vanilkového pudinku, kypřící prášek do pečiva a jednu lžíci bezlepkové mouky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Jestli je korpus pečený, vyzkoušíme zapíchnutím špejle. Korpus necháme vystydnout ve formě.
  • 3
    Jahodová náplň:
  • 4
    Jahodové kompoty vlijeme do hrnce a osladíme je 2 lžícemi krystalového cukru a za promíchávání uvaříme. Jahodové pudinky rozmícháme v 10 ml studené vody a vlejeme do hrnce s vařícími se jahodovými kompoty. Směs mícháme nad ohněm tak dlouho dokud směs neztuhne a neztmavne. Potom necháme jahody vychladnout. Ve vychladlé směsi rozmícháme kostku másla a hotovou náplň vlijeme na korpus ve formě. Nakonec uvaříme želatinu podle návodu na obalu a dort i s polevou zalijeme hotovou želatinou a necháme vychladnout. Dort podáváme jako moučník, vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.