Dort s jemným krémem potahovaný fondánem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
926 mg
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Upečeme dortový korpus podle základního předpisu a necháme vychladnout.
  • 2
    Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.
  • 3
    Změklé máslo vyšleháme s cukrem a postupně vmícháme vychladlý pudink.
  • 4
    Korpus rozkrojíme, potřeme částí krému, přiklopíme a potřeme zbylým krémem i na povrchu.
  • 5
    Fondán rozválíme na kulatý plát, který položíme přes celý dort (fondán musí sahat i přes strany dortu.) Povrch uhladíme a po stranách fondán hladce přimáčkneme. Přebytečný fondán po obvodu dolní strany dortu odkrojíme.
  • 6
    Dort můžeme ozdobit např. stříbrnými perličkami.
  • 7
    Základní těsto na dortový korpus [54522]:
  • 8
    Dortovou formu vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.
  • 9
    Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Dort s jemným krémem potahovaný fondánem
Tento recept používám na všechny své dorty, je to klasika, která je jednoduchá a chutná každému.-)Do korpusu lze přidat gelová barva, nebo kakao:-)