Dort s karamelovou náplní
45 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 155gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 45gramůOřechy lískové
- 15gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučkový
- 375gramůKaramel
- 125mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
386 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1V misce ušleháme dohladka vajíčka s cukrem. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a nastrouhané lístkové oříšky a s mlékem a rozpuštěným máslem vše postupně přimícháme k vajíčkové hmotě.
- 2Vymažeme dortovou formu, smíchanou směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200°C.
- 3Náplň dortu si připravíme tak, že v misce ušleháme smetanu s cukrem do pevné hmoty, karamel vložíme do rozpálené pánve a za stálého míchání necháme rozpustit.
- 4Vychladlý dortový korpus rozřízneme na 4 části. Spodní část dáme na talíř, potřeme ušlehanou smetanou a pokapeme rozpuštěným karamelem a přiklopíme další částí korpusu. Ten opět potřeme smetanou a pokapeme karamelem... a tak spojíme postupně všechny díly. Dort nahoře opět potřeme smetanovou náplní, karamelu zde použijeme více. Můžeme dozdobit celými lískovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.