Dort s karamelovou náplní

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
386 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce ušleháme dohladka vajíčka s cukrem. V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a nastrouhané lístkové oříšky a s mlékem a rozpuštěným máslem vše postupně přimícháme k vajíčkové hmotě.
  • 2
    Vymažeme dortovou formu, smíchanou směs do ní nalijeme a pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 200°C.
  • 3
    Náplň dortu si připravíme tak, že v misce ušleháme smetanu s cukrem do pevné hmoty, karamel vložíme do rozpálené pánve a za stálého míchání necháme rozpustit.
  • 4
    Vychladlý dortový korpus rozřízneme na 4 části. Spodní část dáme na talíř, potřeme ušlehanou smetanou a pokapeme rozpuštěným karamelem a přiklopíme další částí korpusu. Ten opět potřeme smetanou a pokapeme karamelem... a tak spojíme postupně všechny díly. Dort nahoře opět potřeme smetanovou náplní, karamelu zde použijeme více. Můžeme dozdobit celými lískovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.