Dort s kiwi
40 min.
Ingredience
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka polohrubá
- 4kusyKiwi
- 1lžícePistácie
- 200gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100gramůSmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka rozklepneme a bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a při šlehání k nim přisypeme lžíci krupicového cukru.
- 2Žloutky šleháme ve vodní lázni se lžičkou citronové šťávy asi 10 minut, až zhoustnou. Pak k nim přidáme sníh a polohrubou mouku.
- 3Dortovou formu dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do ní těsto a pečeme v troubě, předehřáté na 175 stupňů, přibližně 20 minut.
- 4Kiwi oloupeme, nakrájíme na kousky, krátce je povaříme ve vodě a vychladlé rozmixujeme. Pak k rozmixovaným kiwi přimícháme sýr a ušlehanou šlehačku.
- 5Upečený dortový korpus vyjmeme z formy, necháme mírně vychladnout, potřeme ho krémem a posypeme najemno nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.