Dort s mandarinkami a čokoládovým krémem
75 min.
Ingredience
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 3kusyVejce slepičí
- 75gramůCukr moučkový
- 2gramyMouka pšeničná hrubá
- 3lžíceVoda pitná
- 2kusyCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na krém
- 75gramůPoleva čokoládová
- 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyCukr vanilka
- Na plnění
- 200gramůMandarinky
- 3lžíceRum
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
832 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
63 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
893 mg
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Bílky s vodou ušleháme do pevného sněhu, zašleháme cukr, vanilkový cukr, rozšlehané žloutky a na závěr „zabalíme“ prosátou mouku s kypřícím práškem a Solamylem. Těsto vlijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Pečeme zhruba 45 minut v troubě předehřáté na 180°C. Korpus necháme vychladnout.
- 2V mezičase ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Ve smetaně rozmícháme vanilkové cukry, smetanu ušleháme, a poté do ní zašleháme rozpuštěnou čokoládovou polevu.
- 3Vychladlý dort rozkrojíme, spodní díl zakapeme rumem a poklademe kompotovanými mandarinkami, které jsme nechali okapat (několik jich odložíme na ozdobu). Třetinu smetanového krému rozetřeme na mandarinky, přiklopíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem celý dort rovnoměrně potřeme a uhladíme. Vršek dortu ozdobíme odloženými dílky mandarinek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.