Dort se šlehaným žervé
50 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 60gramůPšeničná krupice
- 2kusyJablka
- 20gramůKakao
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 4lžíceMarmeláda rybízová
- krém
- 125mililitrůMléko plnotučné
- 60gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 240gramůŽervé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 3Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem.
- 4Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.