Dort se smetanovu náplní a s kiwi

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kusůVejce slepičí
    • 120lžicCukr krystal
    • 5lžicMouka polohrubá
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
  • Na náplň
    • 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 1kusCukr vanilka
    • 4lžíceZakysaná smetana
  • Na potření povrchu a na ozdobu
    • 800mililitrůVoda pitná
    • 120gramůCukr krystal
    • 1kusKiwi džus práškový
    • 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 5kusůKiwi
  • Na vymazání
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
352 g
Vláknina
2 g
Cukr
333 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Poté opatrně vmícháme rozšlehané žloutky, mouku s kypřícím práškem a olej.
  • 2
    Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
  • 3
    Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a plníme smetanovým krémem (potřeme i boky korpusu). Na ozdobu vršku dortu připravíme pudinkový krém. Dort nakonec ozdobíme plátky kiwi.
  • 4
    Krém na náplň připravíme ušleháním smetany s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Poté lehce vmícháme zakysanou smetanu.
  • 5
    Na potření uvaříme vanilkový pudink s vodou, cukrem a práškovým džusem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.