Dort se smetanovu náplní a s kiwi
90 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 120lžicCukr krystal
- 5lžicMouka polohrubá
- 1lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na náplň
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusZtužovač šlehačky
- 1kusCukr vanilka
- 4lžíceZakysaná smetana
- Na potření povrchu a na ozdobu
- 800mililitrůVoda pitná
- 120gramůCukr krystal
- 1kusKiwi džus práškový
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 5kusůKiwi
- Na vymazání
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1610 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
352 g
Vláknina
2 g
Cukr
333 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme pevný sníh z bílků a cukru. Poté opatrně vmícháme rozšlehané žloutky, mouku s kypřícím práškem a olej.
- 2Těsto vlijeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Že je těsto upečené, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
- 3Upečený korpus necháme zchladnout, vyjmeme z formy a na mřížce necháme úplně vychladnout. Poté korpus rozkrojíme a plníme smetanovým krémem (potřeme i boky korpusu). Na ozdobu vršku dortu připravíme pudinkový krém. Dort nakonec ozdobíme plátky kiwi.
- 4Krém na náplň připravíme ušleháním smetany s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Poté lehce vmícháme zakysanou smetanu.
- 5Na potření uvaříme vanilkový pudink s vodou, cukrem a práškovým džusem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.