Dort slivovice
80 min.
Ingredience
- Na krém
- 750mililitrůMléko polotučné
- 3kusyPudink vanilkový
- 2kusyCukr vanilka
- 500gramůMáslo čerstvé
- 360gramůCukr krupice
- 3lžíceRum
- Na marcipán
- 100gramůMléko plnotučné sušené
- 50mililitrůVoda pitná
- 200gramůCukr moučkový
- Na namazání
- 6lžicMarmeláda višňová
- Na těsto
- 9kusůVaječný žloutek sušený
- 9kusůVaječný bílek slepičí
- 50lžicVoda pitná
- 360gramůCukr krupice
- 510gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1837 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
84 g
Sacharidy
248 g
Vláknina
3 g
Cukr
151 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 150 °C.
- 2Suroviny rozdělíme na tři díly, vypracujeme tři těsta (z bílků šleháme tuhý sníh), z nich utvoříme placky, které upečeme dozlatova. Upečené pláty okrojíme do tvaru lahve. Ze zbylého těsta vykrojíme etikety, jaké jsou na lahvi slivovice a uzávěr.
- 3V mezičase připravíme krém – v mléce rozšleháme pudinky, vanilkové cukry a svaříme dohusta. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přimícháme rum a postupně zatíráme vychladlý pudinkový krém.
- 4Spodní díl natřeme částí marmelády, potřeme rovnoměrně krémem, přikryjeme dalším plátem a postup opakujeme. Vrchní díl přiklopíme a potáhneme marcipánem.
- 5Marcipán připravíme zpracováním udaných surovin. Vodu přidáváme opatrně postupně, aby nám vznikla tvárná hmota.
- 6Písmena píšeme zředěným cukrářským barvivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.