Dort z čerstvého ovoce
40 min.
Ingredience
- 1kusMeloun vodní
- 1kusMeloun cukrový
- 2kusyKiwi
- 225gramůMaliny
- 4lžíceLikér pomerančový
- 350gramůJahody zahradní
- 60gramůCukr moučkový
- 450mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 225gramůBorůvky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Ananasový a cukrový meloun překrojíme podélně na 4 díly, zrníčka odstraníme. Dílky nakrájíme napříč na 2,5 cm silné plátky, z každého plátku odkrojíme kůru a odložíme.
- 2Vršek a slupku z ananasu odřízneme, potom ananas rozpůlíme podélně a příčně ho nakrájíme na 1 cm silné plátky. Dřevnatou část ze středu odstraníme. Asi čtvrtinu ananasu nakrájíme na malé kostky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na dílky.
- 3Na plochý podnos s okrajem naaranžujeme větší plátky melounu do kruhu. Doprostřed dáme vrstvu plátků melounu, kolem nich rozložíme větší plátky ananasového melounu. Pokračujeme další vrstvou plátků ananasového melounu. Zbytkem ananasu a plátky melounu zaplníme střed a mezery. Navrch dáme dílky kiwi.
- 4Zbylou plochu na povrchu dortu pokryjeme hromádkami jahod, borůvek, malin a kostiček ananasu. Dort obalíme fólií a dáme do lednice. Chladíme minimálně hodinu. Mezitím si připravíme šlehačku s pomerančovým likérem a cukrem, vše vyšleháme do tuha. Podáváme k dortu zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.