Dort z čokolády pečený bez mouky

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Cukr
8 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si větší hrnec, který naplníme vodou. Vložíme do něj menší hrnek a rozlámeme do něho čokoládu na kousky. Ve vodní lázni si čokoládu rozehřejeme. Do rozpuštěné čokolády pak vmícháme žloutky, máslo a kakao a promísíme vše dohromady. Mícháme, dokud není směs úplně hladká, aby v ní nebyly žádné hrudky. Jestli jsou, způsobuje to pravděpodobně nedokonale rozpuštěné kakaové máslo, proto je nutné směs ještě trochu zahřát.
  • 2
    Připravíme si do misky bílky a vyšleháme je na sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Šleháme, dokud sníh není úplně tuhý.
  • 3
    Potom sníh vmícháváme do rozpuštěné čokoládové směsi tak, aby se obě složky rovnoměrně spojily. Připravíme si pečicí mísu a vysteleme ji pečicím papírem. Hotovou směs vlijeme na pečicí papír do misky. Troubu si předehřejeme na 170 °C a misku do ní vložíme. Pečeme 35 minut, dokud na povrchu nemáme tvrdou kůrku. Vevnitř ale musí těsto být ještě trochu mazlavé. Servírujeme se šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.