Dort z litého piškotového těsta

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
663 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslem vymažeme a polohrubou moukou posypeme 2 plechy. Vyznačíme do mouky na plechu tvar kruhu.
  • 2
    Celá vejce šleháme s cukrem a po chvíli přisypeme mouku. Metlou vše třeme dohusta.
  • 3
    Vzniklou směs nanášíme na plechy počínaje od středu kruhů. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pláty sejmeme, dokud jsou teplé, jinak se lámou.
  • 4
    Po vychladnutí potíráme pláty ušlehanou smetanou, potřeme i povrch a ozdobíme jahodami.
  • 5
    Dort podáváme dobře vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.