Dort z litého piškotového těsta
30 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 1lžíceCukr krupice
- 20kusůJahody zahradní
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
663 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Máslem vymažeme a polohrubou moukou posypeme 2 plechy. Vyznačíme do mouky na plechu tvar kruhu.
- 2Celá vejce šleháme s cukrem a po chvíli přisypeme mouku. Metlou vše třeme dohusta.
- 3Vzniklou směs nanášíme na plechy počínaje od středu kruhů. Upečeme ve středně vyhřáté troubě. Pláty sejmeme, dokud jsou teplé, jinak se lámou.
- 4Po vychladnutí potíráme pláty ušlehanou smetanou, potřeme i povrch a ozdobíme jahodami.
- 5Dort podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.