Dort z tvarohového těsta s borůvkami
60 min.
Ingredience
- 0,5kilogramTvaroh měkký
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná celozrnná
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžícePšeničná krupice
- 100gramůCukr krystal
- 20gramůCukr vanilka
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůBorůvky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 3Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
- 4V míse utřeme zbylé změklé máslo s cukrem a žloutky, přimícháme měkký tvaroh, vanilkový cukr, celozrnnou mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupici a nakonec ještě po částech vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme do dortové formy, nasypeme na něj část borůvek, zalijeme druhou polovinou těsta a nahoru rozprostřeme zbylé borůvky.
- 5Dort pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Upečený necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.