Dort z tvarohového těsta s borůvkami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 3
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.
  • 4
    V míse utřeme zbylé změklé máslo s cukrem a žloutky, přimícháme měkký tvaroh, vanilkový cukr, celozrnnou mouku smíchanou s práškem do pečiva, krupici a nakonec ještě po částech vmícháme sníh z bílků. Polovinu těsta vlijeme do dortové formy, nasypeme na něj část borůvek, zalijeme druhou polovinou těsta a nahoru rozprostřeme zbylé borůvky.
  • 5
    Dort pečeme přibližně 40 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. Upečený necháme ve formě chvíli zchladnout, pak z formy vyjmeme a před krájením necháme vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.