Dort z vlašských ořechů
80 min.
Ingredience
- 170gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 50gramůOřechy vlašské
- 20gramůCitronová kůra
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůMouka polohrubá
- 20mililitrůOlej rostlinný
- Na ozdobu
- 200gramůCukr moučkový
- 40mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo s cukrem třeme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Postupně přidáváme žloutky, mleté ořechy, citronovou kůru a hladkou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut.
- 2Mezitím si připravíme citronovou polevu - ušleháme cukr, citronovou šťávu a vodu.
- 3Hotový dort vyklopíme, potřeme citronovou polevou a na ni poklademe půlky ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.