Dort z vlašských ořechů

80 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo s cukrem třeme tak dlouho, až se cukr úplně rozpustí. Postupně přidáváme žloutky, mleté ořechy, citronovou kůru a hladkou mouku s kypřícím práškem. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě 50 minut.
  • 2
    Mezitím si připravíme citronovou polevu - ušleháme cukr, citronovou šťávu a vodu.
  • 3
    Hotový dort vyklopíme, potřeme citronovou polevou a na ni poklademe půlky ořechů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.