Dort ze Španělské kuchyně

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1161 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
72 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
2 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krém: Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme pudinkový prášek a za stálého míchání přivedeme k varu a povaříme na hustou kaši. Do horké kaše přimícháme cukr, máslo, žloutek a ihned stáhneme z ohně. Horkou náplň mícháme tak dlouho, aby nám vychladla.
  • 2
    Poleva: Do misky vlijeme mléko, pomerančovou šťávu, vsypeme cukr a mícháme tak dlouho, aby se rozpustil cukr a vypracovaná poleva byla hladká.
  • 3
    Těsto: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Krupicový cukr vsypeme do misky, přidáme žloutky a ušleháme na hustou pěnu. Přilijeme horkou vodu a promícháme. Do husté pěny za stálého míchání přimícháme téměř všechnu prosátou mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Vsypeme jemně pomleté ořechy a nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
  • 4
    Připravené těsto vlijeme do máslem vymazané a zbylou moukou vysypané dortové formy. Vložíme ji do nahřáté trouby a pečeme 15-20 minut při středně vysoké teplotě. Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a vodorovně ho rozkrojíme na dvě půlky, které naplníme krémem. Okraje celého dortu také potřeme připraveným krémem.
  • 5
    Dort polijeme připravenou polevou.
  • 6
    Krémem naplněný, polevou politý povrch dortu ozdobíme měsíčky mandarinek z kompotu. Celý dort položíme na dortový talíř a vložíme do ledničky, aby se dort zchladil a krém a poleva ztuhly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.