Dortíčky s hruškami
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 6kusůHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 150gramůMandle mleté
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMed včelí
- 3lžíceŽelé rybízové
- Na těsto
- 400gramůListové těsto
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
54 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
12 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 190 °C.
- 2Opláchnuté hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Do kastrolu vlijeme víno, citronovou šťávu, přidáme hrušky a chvíli dusíme (cca 3 minuty). Poté odstavíme a hrušky necháme okapat. Poté je podélně několikrát nařízneme.
- 3V misce smícháme mleté mandle se smetanou a medem.
- 4Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na 3 mm, vykrájíme oválky větší než velikost hrušek. Oválky vyložíme na plech a vidličkou propícháme. Středy potřeme mandlovou náplní, poklademe hruškami řeznou stranou dolů. Okraje oválků potřeme rozšlehaným žloutkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20 minut.
- 5Upečené dortíčky necháme mírně zchladnout, potřeme rybízovým želé a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.