Dortíčky s jahodami a šlehačkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůJahody zahradní
    • 2kusyCukr vanilka
    • 2lžíceDžem jablečný
    • 2lžícePomerančová šťáva
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 180gramůListové těsto
    • 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220C.
  • 2
    Použijeme 4 plátky listového těsta, ty rozpůlíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, propíchneme vidličkou a pečeme asi 12minut.
  • 3
    Jahody mezitím očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté povaříme v pomerančové šťávě smíchané s moučkovým cukrem a prolisujeme přes síto. Necháme vychladnout.
  • 4
    Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem.
  • 5
    Upečené těsto necháme několik minut vychladnout, plátky vodorovně přepůlíme. Na spodní části natřeme jablečný džem, rozdělíme šlehačku, pokapeme jahodovým pyré a přiložíme vrchní plátky.
  • 6
    Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.