Dortíčky s jahodami a šlehačkou
45 min.
Ingredience
- 300gramůJahody zahradní
- 2kusyCukr vanilka
- 2lžíceDžem jablečný
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceCukr moučkový
- 180gramůListové těsto
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220C.
- 2Použijeme 4 plátky listového těsta, ty rozpůlíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, propíchneme vidličkou a pečeme asi 12minut.
- 3Jahody mezitím očistíme, omyjeme a necháme okapat. Poté povaříme v pomerančové šťávě smíchané s moučkovým cukrem a prolisujeme přes síto. Necháme vychladnout.
- 4Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem.
- 5Upečené těsto necháme několik minut vychladnout, plátky vodorovně přepůlíme. Na spodní části natřeme jablečný džem, rozdělíme šlehačku, pokapeme jahodovým pyré a přiložíme vrchní plátky.
- 6Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.