Dortík s ovocem a čokoládovou pěnou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme piškot. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kakao a hmotu důkladně utřeme. Plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 7 minut. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a poté pomocí formičky vykrájíme větší kolečka.
  • 2
    Mezitím ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem a odstavíme. Přidáme část ušlehané smetany a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Rychle promícháme, přilijeme zbylou smetanu a na cca 5-10 minut vložíme do lednice.
  • 3
    Vychlazený krém rozdělíme lžící nebo cukrářským sáčkem na piškotová kolečka. Poklademe ovocem a přelijeme rozpuštěnou želatinou. Po obvodu posypeme praženými mandlovými lupínky a znovu necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.