Dortík s ovocem a čokoládovou pěnou
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 60gramůCukr krystal
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKakao
- 150gramůMaliny
- 100gramůBorůvky
- 3plátkyŽelatina
- Pěna
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr moučkový
- 100gramůČokoláda hořká
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
618 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
36 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme piškot. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kakao a hmotu důkladně utřeme. Plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 7 minut. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a poté pomocí formičky vykrájíme větší kolečka.
- 2Mezitím ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem a odstavíme. Přidáme část ušlehané smetany a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Rychle promícháme, přilijeme zbylou smetanu a na cca 5-10 minut vložíme do lednice.
- 3Vychlazený krém rozdělíme lžící nebo cukrářským sáčkem na piškotová kolečka. Poklademe ovocem a přelijeme rozpuštěnou želatinou. Po obvodu posypeme praženými mandlovými lupínky a znovu necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.