Dortíky se smetanovým krémem
50 min.
Ingredience
- Krém
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 60gramůCukr krupice
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůCukr vanilka
- 100gramůŠlehačka ve spreji
- Těsto
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůCukr krupice
- 125gramůMáslo čerstvé
- 5gramůKypřicí prášek do pečiva
- 15mililitrůVoda pitná
- 25gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
50 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
806 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Formičky na košíčky vymažeme tukem a dáme zatím stranou. Do mísy vsypeme mouku, cukr, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto. Těstem vysteleme formičky, zatížíme keramickými kuličkami, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Vyjmeme kuličky a pečeme dalších 10 minut. Formičky vyndáme z trouby a necháme chladnout.
- 2Vyšleháme žloutky s cukrem, v rendlíku zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem, odstavíme z ohně, zašleháme žloutkovou směs, zahříváme, až směs zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. Směs nalijeme do formiček s těstem a necháme vychladnout.
- 3Před podáváním vychladíme v lednici, vyklopíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.