Dortíky se smetanovým krémem

50 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
  • Těsto
    • 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 60gramůCukr krupice
    • 125gramůMáslo čerstvé
    • 5gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 15mililitrůVoda pitná
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
50 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
806 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formičky na košíčky vymažeme tukem a dáme zatím stranou. Do mísy vsypeme mouku, cukr, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme hladké těsto. Těstem vysteleme formičky, zatížíme keramickými kuličkami, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Vyjmeme kuličky a pečeme dalších 10 minut. Formičky vyndáme z trouby a necháme chladnout.
  • 2
    Vyšleháme žloutky s cukrem, v rendlíku zahřejeme smetanu s vanilkovým cukrem, odstavíme z ohně, zašleháme žloutkovou směs, zahříváme, až směs zhoustne. Nevaříme, žloutky by se srazily. Směs nalijeme do formiček s těstem a necháme vychladnout.
  • 3
    Před podáváním vychladíme v lednici, vyklopíme na talířky, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.