Dortíky z listového těsta s jablky
40 min.
Ingredience
- 30gramůCukr skořicový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůTuk
- 150gramůZakysaná smetana
- 300gramůListové těsto
- 400gramůJablka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto nařežeme na 12 čtverců, jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dužinu nastrouháme nahrubo a smícháme se skořicovým cukrem. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme polovinu čtverců, doprostřed každého naneseme jablečnou směs, zakryjeme druhou polovinou čtverců, okraje přimáčkneme, povrch potřeme rozpuštěným máslem, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě zhruba 20 minut.
- 2Dortíky rozdělíme na talířky, doplníme zakysanou smetanou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 12. 2015
Dortíky z listového těsta s jablky
Rychle připravený moučník, použila jsem už rozválené listové těsto a čtverce jsem měla asi větší. Ale každý si udělá, jak potřebuje a chce. Do nastrouhaných jablek půjdou přidat i rozinky a nasekané ořechy. Okraje po celém obvodu jsem důkladně zmáčkla vidličkou a dala do hodně vyhřáté trouby a po zapečení jsem teplotu trochu snížila. Stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Podávala jsem bez zakysané smetany, ale kdo chce, tak si ji přidá. Dávám palec nahoru a doporučuji.