Dortový korpus
40 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 50gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
774 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do mixére rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme, až vznikne hustá hmota, kterou přendáme do misky. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a připravené těsto vylijeme na máslem vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou dortovou pečící formu. Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme nejdéle 20 minut. Podle toho, jak peče trouba. Špejli zapíchneme do těsta, vytáhneme a když na ní není nalepené těsto, je korpus upečený. Můžeme ho vytáhnout z trouby, nechat vychladnout a používat při dalším postupu přípravy dortu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.