Dřínky naložené v cukru s rumem
25 min.
Ingredience
- 400gramůCukr krystal
- 5decilitrůVoda pitná
- 1,25decilitryRum
- 500gramůDřínky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
106 g
Cukr
100 g
Vápník
5 mg
Postup přípravy
- 1Dřínky probereme, očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme cca 60 minut odstát. Poté osušíme na utěrce.
- 2Mezitím rozmícháme ve vodě cukr a svaříme. Přidáme ovoce a znovu povaříme. Dřínky rozdělíme do sklenic. Do nálevu vmícháme rum a ovoce jím zalijeme. Odložíme do druhého dne. Poté naskládáme do zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.