Dřínky naložené v cukru s rumem

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 400gramůCukr krystal
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 1,25decilitryRum
    • 500gramůDřínky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
106 g
Cukr
100 g
Vápník
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dřínky probereme, očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a necháme cca 60 minut odstát. Poté osušíme na utěrce.
  • 2
    Mezitím rozmícháme ve vodě cukr a svaříme. Přidáme ovoce a znovu povaříme. Dřínky rozdělíme do sklenic. Do nálevu vmícháme rum a ovoce jím zalijeme. Odložíme do druhého dne. Poté naskládáme do zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.