Drobenkové řezy s jablky a sněhem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
6 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme ve fólii do mrazáku, zbylé tři díly rozdrobíme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe hrubě ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Zasypeme nasekanými ořechy, cukrem, zaprášíme skořicí. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na závěr na sníh hrubě nastrouháme čtvrtý díl těsta z mrazničky.
  • 2
    Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až těsto zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 7. 2017
Drobenkové řezy s jablky a sněhem
Řezy jsou dobré, jen na nás hodně sladké. Příště uberu cukr jak do těsta, tak do jablek.🙂