Drobenkové řezy s jablky a sněhem
45 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 400gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- Na náplň
- 1kilogramJablka
- 100gramůCukr krupice
- 2špetkySkořice mletá
- 50gramůOřechy vlašské
- Na sníh
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- Na vymazání
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
6 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a žloutky. Přimícháme mouku s kypřícím práškem a ustrouhanou pomerančovou kůru. Těsto rozdělíme na čtyři díly. Jeden díl dáme ve fólii do mrazáku, zbylé tři díly rozdrobíme na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Těsto poklademe hrubě ustrouhanými jablky bez slupky a jádřinců. Zasypeme nasekanými ořechy, cukrem, zaprášíme skořicí. Na jablka rozetřeme pevný sníh z bílků a cukru. Na závěr na sníh hrubě nastrouháme čtvrtý díl těsta z mrazničky.
- 2Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C, až těsto zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 7. 2017
Drobenkové řezy s jablky a sněhem
Řezy jsou dobré, jen na nás hodně sladké. Příště uberu cukr jak do těsta, tak do jablek.🙂