Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájíme vychlazené máslo, přidáme mleté mandle, mouku a cukr, prsty vytvoříme drobenku.
  • 2
    Dvě třetiny opatrně natlačíme do pekáče s pečícím papírem. Posypeme čerstvým nebo mraženým angreštem, krupicovým cukrem a
  • 3
    zbytkem drobenky s mandlovými lupínky.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi hodinu, dokud koláč nezezlátne.
  • 5
    Posypeme krupicovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.