Drobenkový koláč s borůvkami
35 min.
Ingredience
- 500gramůBorůvky
- 200gramůMáslo čerstvé
- 350gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Máslo rozpustíme v hrnku a necháme vychladnout.
- 3Do vetší mísy vsypeme mouku, cukr a skořici, přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, směs prsty prohněteme a vytvoříme drobenku.
- 4Dortovou formu vymažeme, dno posypeme částí připravené drobenky, na ni nasypeme borůvky a na ně zbylou drobenku.
- 5Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má drobenka zlatavý nádech. Upečený koláč necháme před rozkrájením a podáváním zcela vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.