Drobenkový koláč s borůvkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Máslo rozpustíme v hrnku a necháme vychladnout.
  • 3
    Do vetší mísy vsypeme mouku, cukr a skořici, přidáme rozpuštěné vychladlé máslo, směs prsty prohněteme a vytvoříme drobenku.
  • 4
    Dortovou formu vymažeme, dno posypeme částí připravené drobenky, na ni nasypeme borůvky a na ně zbylou drobenku.
  • 5
    Koláč pečeme přibližně 30 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů, až má drobenka zlatavý nádech. Upečený koláč necháme před rozkrájením a podáváním zcela vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.