Drobenkový smetanový koláč
100 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1,1šálkyMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do perníku
- 1šálekZakysaná smetana
- 2lžičkySkořice mletá
- 1šálekOřechy vlašské
- 0,67šálekCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSoda jedlá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, tukem vymažeme hlubší plech na pečení.
- 2V míse promícháme čtvrtinu cukr, skořici, 4 lžíce másla, nadrcené vlašské ořechy a dáme stranou.
- 3V další míse vyšleháme zbylé máslo, zbylý cukr, vejce, přidáme prosetou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva, za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
- 4Do připravené formy na pečení nalijeme polovinu hotové směsi a posypeme polovinou ořechové směsi, navrch nalijeme druhou polovinu směsi a posypeme zbylou ořechovou směsí.
- 5Pečeme 65 minut. Servírujeme po vychladnutí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.