Drobenkový smetanový koláč

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve troubu předehřejeme na 180°C, tukem vymažeme hlubší plech na pečení.
  • 2
    V míse promícháme čtvrtinu cukr, skořici, 4 lžíce másla, nadrcené vlašské ořechy a dáme stranou.
  • 3
    V další míse vyšleháme zbylé máslo, zbylý cukr, vejce, přidáme prosetou mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva, za stálého míchání přidáváme zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
  • 4
    Do připravené formy na pečení nalijeme polovinu hotové směsi a posypeme polovinou ořechové směsi, navrch nalijeme druhou polovinu směsi a posypeme zbylou ořechovou směsí.
  • 5
    Pečeme 65 minut. Servírujeme po vychladnutí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.