Drobné perníčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce.
  • 2
    V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, kakaem a kořením. Přidáme směs z kastrůlku a dobře promícháme. Vypracujeme těsto a když bude příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. Vláčné těsto necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne.
  • 3
    Těsto rozválíme na plát silný 4mm a vykrajujeme z něj drobnější tvary perníčků (kytičky, srdíčka, hvězdičky..)
  • 4
    Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 10 minut. Když začnou okraje perníčků zlátnout, vyjmeme je z trouby. Necháme do druhého dne odpočinout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.