Drobné perníčky
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžičkaSoda jedlá
- 3lžíceKoření perníkové
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 150gramůCukr moučkový
- 360gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
9 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozpustíme máslo, vmícháme med a vejce.
- 2V míse smícháme mouku s cukrem, sodou, kakaem a kořením. Přidáme směs z kastrůlku a dobře promícháme. Vypracujeme těsto a když bude příliš tuhé, přilijeme trochu mléka. Vláčné těsto necháme odpočinout v chladu nejméně 2 hodiny nebo do druhého dne.
- 3Těsto rozválíme na plát silný 4mm a vykrajujeme z něj drobnější tvary perníčků (kytičky, srdíčka, hvězdičky..)
- 4Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 10 minut. Když začnou okraje perníčků zlátnout, vyjmeme je z trouby. Necháme do druhého dne odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.