Duhový zmrzlinový dort
120 min.
Ingredience
- 600mililitrůZmrzlina čokoládová
- 600mililitrůZmrzlina pistáciová
- 600mililitrůZmrzlina jahodová
- 600mililitrůZmrzlina vanilková
- 15kusůSušenky zázvorové
- 60gramůMáslo čerstvé
- 425gramůTřešně
- 60gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Čokoládovou, vanilkovou, jahodovou a mátovou zmrzlinu s čokoládovou rýží necháme v lednici změknout.
- 2Zázvorové sušenky rozdrtíme válečkem a dáme do polyetylenového sáčku.
- 3Do rozevírací formy na dort o průměru 23 cm vložíme rozdrcené sušenky a máslo, přitlačíme ke dnu, necháme 10 minut ztuhnout v mrazáku.
- 4Na sušenky rozprostřeme čokoládovou zmrzlinu, odložíme na 15 minut do mrazáku. Na čokoládovou zmrzlinu umístíme mátovou zmrzlinu, na ni položíme okapané třešně, formu vložíme znovu do mrazáku. Na třešně rozetřeme jahodovou zmrzlinu, znovu na 15 minut do mrazáku. Na jahodovou zmrzlinu navrstvímeme vanilkovou, povrch posypeme nasekanými ořechy, zakryjeme a dáme dobře zmrazit.
- 5Před podáváním ponoříme nůž do horké vody a okolo bočního dílu uvolníme dort. Boční díl odstraníme, dort necháme stát v pokojové teplotě asi 10 minut, aby se lépe krájel.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.