Dukátové buchtičky z bramborového těsta
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 30gramůDroždí
- 130mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 15gramůTuk
- 200gramůPovidla jablková
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
- 2Brambory promícháme s moukou, přilijeme kvásek, přidáme vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme chvilku kynout.
- 3Z těsta vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky, každou pomažeme rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé vyskládáme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Minutu před koncem pečení polijeme buchtičky hrnkem plnotučného mléka, rychle vrátíme do trouby a necháme mléko odpařit.
- 4Hotové buchtičky rozdělíme na talíře a doplníme jablečnými povidly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.