Dukátové buchtičky z bramborového těsta

60 min.

Ingredience

    • 500gramůBrambory vařené ve slupce
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 30gramůDroždí
    • 130mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůCukr moučkový
    • 1kusVejce slepičí
    • 200mililitrůMléko plnotučné
    • 15gramůTuk
    • 200gramůPovidla jablková
    • 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
13 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do vlažného mléka rozdrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít.
  • 2
    Brambory promícháme s moukou, přilijeme kvásek, přidáme vejce, cukr a vypracujeme těsto, které necháme chvilku kynout.
  • 3
    Z těsta vytvarujeme přibližně stejně velké kuličky, každou pomažeme rozpuštěným máslem a jednu vedle druhé vyskládáme na vymazaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Minutu před koncem pečení polijeme buchtičky hrnkem plnotučného mléka, rychle vrátíme do trouby a necháme mléko odpařit.
  • 4
    Hotové buchtičky rozdělíme na talíře a doplníme jablečnými povidly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.