Dulce de leche
195 min.
Ingredience
- 3litryMléko plnotučné
- 600gramůCukr krupice
- 3lžíceOcet vinný
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
438 mg
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvedeme do varu mléko s cukrem. Snížíme příkon tepla a přilijeme vinný ocet. Oddělí se tak mléko od cukru.
- 2Směs zvolna vaříme 3 hodiny do odpaření veškeré tekutiny. Zůstane hustý karamel, který necháme zcela vychladnout.
- 3Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.