Dulce de leche

195 min.

Ingredience

    • 3litryMléko plnotučné
    • 600gramůCukr krupice
    • 3lžíceOcet vinný
    • 500mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
438 mg
Cukr
86 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci uvedeme do varu mléko s cukrem. Snížíme příkon tepla a přilijeme vinný ocet. Oddělí se tak mléko od cukru.
  • 2
    Směs zvolna vaříme 3 hodiny do odpaření veškeré tekutiny. Zůstane hustý karamel, který necháme zcela vychladnout.
  • 3
    Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.