Dunajské vlny
55 min.
Ingredience
- Krém
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1,5kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 2gramyMáslo čerstvé
- 5lžicCukr krupice
- Na obložení
- 500gramůKompot meruňkový
- Na plech
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- 100gramůČokoláda na vaření
- Těsto
- 5gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
- 250gramůTuk Hera jedlý
- 2lžíceKakao - prášek
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.
- 2Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
- 3Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.
- 4Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Dunajské vlny
Výborný a ty meruňky jsou na tento dezert nejlepší