Dunajské vlny

55 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 1,5kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 2gramyMáslo čerstvé
    • 5lžicCukr krupice
  • Na obložení
    • 500gramůKompot meruňkový
  • Na plech
  • Na posypání
    • 100gramůČokoláda na vaření
  • Těsto
    • 5gramůCukr krupice
    • 5kusůVejce slepičí
    • 500mililitrůMléko polotučné
    • 250gramůTuk Hera jedlý
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 450gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
27 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Heru rozpustíme a v míse smícháme s ostatními surovinami na těsto.
  • 2
    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe polovinami kompotovaných meruněk a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Příprava krému: Uvaříme pudink z mléka a pudinkového prášku. Zvlášť utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Máslovou směs vmícháme do vychladlého pudinku a vymícháme na hladký krém.
  • 4
    Upečený, vychladlý korpus s meruňkami rovnoměrně potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 28. 3. 2017
Dunajské vlny
Výborný a ty meruňky jsou na tento dezert nejlepší