Dušená jablka s javorovým sirupem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.
  • 2
    Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem.
  • 3
    Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.