Dušená jablka s javorovým sirupem
30 min.
Ingredience
- 2lžíceSolamyl
- 2šálkySmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCukr vanilka
- 3kusyJablka
- 0,25šálekCukr krupice
- 0,25šálekSirup javorový
- 0,25šálekMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 2Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem.
- 3Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.