Dušená jablka s kakaovou polevou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnce s rozpuštěným máslem a podusíme doměkka.
  • 2
    V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme moučkový cukr, kakao a 4 lžíce vody. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustší poleva.
  • 3
    Vychladlá jablka rozdělíme do mističek a přelijeme polevou. Povrch posypeme mletými oříšky a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.