Dušená jablka s kakaovou polevou
40 min.
Ingredience
- kakaová poleva
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr moučkový
- 4lžíceVoda pitná
- 2lžíceKakao
- 1gramMáslo čerstvé
- 4lžíceOřechy vlašské
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 6kusůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
36 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
7 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnce s rozpuštěným máslem a podusíme doměkka.
- 2V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme moučkový cukr, kakao a 4 lžíce vody. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustší poleva.
- 3Vychladlá jablka rozdělíme do mističek a přelijeme polevou. Povrch posypeme mletými oříšky a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.