Dušená jablka s vanilkovým krémem
40 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 40gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 80gramůMarmeláda jahodová
- 1kusPomeranče
- vanilkový krém
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 30gramůPudinkový prášek - vanilkový
- 40gramůCukr krupice
- 1lžičkaCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, omyjeme a zbavíme jádřinců. Vložíme je do kastrolu, posypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
- 2Částečně vychladlá jablka naplníme marmeládou, upravíme do mističek a přelijeme vanilkovým krémem. Necháme vychladnout.
- 3Příprava krému: V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Krém osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
- 4Dezert ozdobíme dílky oloupaného pomeranče a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.