Dušená jablka s vanilkovým krémem

40 min.
Česká republika

Ingredience

  • vanilkový krém
    • 500mililitrůMléko plnotučné
    • 30gramůPudinkový prášek - vanilkový
    • 40gramůCukr krupice
    • 1lžičkaCukr vanilka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
5 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
5 g
Cukr
51 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, omyjeme a zbavíme jádřinců. Vložíme je do kastrolu, posypeme cukrem, pokapeme citronovou šťávou a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.
  • 2
    Částečně vychladlá jablka naplníme marmeládou, upravíme do mističek a přelijeme vanilkovým krémem. Necháme vychladnout.
  • 3
    Příprava krému: V části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, vlijeme do zbylého vroucího mléka a za stálého míchání povaříme 2 minuty. Krém osladíme, ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného míchání necháme trochu vychladnout.
  • 4
    Dezert ozdobíme dílky oloupaného pomeranče a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.