Dušené hovězí maso v marinádě
175 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůZelí čínské
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 2plátkyAnanas
- Na marinádu
- 10gramůSolamyl - bramborový škrob
- 1kusCibule
- 100mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 100mililitrůAnanasová šťáva
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2špetkySkořice mletá
- 2lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky, dva řapíky celeru i s listy nakrájíme nadrobno, očištěné mrkve na kolečka, plátky ananasu kompotovaného na kostky, oprané a okapané čínské zelí na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky. Na marinádu v misce promícháme pokrájenou cibuli, jablečnou a ananasovou šťávu, sójovou omáčku, skořici, zázvor a sůl.
- 2Očištěné, omyté a osušené maso vložíme do mísy, přelijeme marinádou a pod fólií necháme v chladničce den marinovat (maso občas obrátíme).
- 3Maso vložíme do kastrolu, přelijeme marinádou a na velkém plameni přivedeme do varu. Poté plamen zmírníme a pod poklicí dusíme (dbáme, aby se maso nepřichytilo dna, občas ho v kastrolu obrátíme). Po dvou hodinách přidáme k masu všechnu připravenou zeleninu a pod poklicí dusíme ještě asi 20 minut.
- 4Udušené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple. V hrnečku rozmícháme vodu se Solamylem a zašleháme do šťávy. Povaříme do omáčka zhoustne.
- 5Na nahřátou servírovací mísu naskládáme nakrájené maso, obložíme zeleninou a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.